Continut relevant, usor de
gasit, personalizat, adaptat
nevoilor audientelor tale
Generam, astfel, continut digital inteligent, bazat pe date, usor de gasit de cei care il cauta, relevant pentru probleme lor si reprezentativ pentru expertiza ta.
Mesajul potrivit, la locul potrivit, la timpul potrivit, astfel incat sa castigi jocul fidelizarii si al vânzarilor.
Vezi ce stim sa facem.
Am incercat in aceasta pagina sa iti explicam cum facem noi lucrurile dar cel mai usor vezi valoarea serviciilor noastre daca iti trimitem o bucata de material scris pentru industria ta.
Content Marketing.
Facut cum trebuie.
Ce este content marketing-ul?
Content marketingul este o tehnica de marketing care presupune crearea si distribuirea de continut valoros, relevant si consistent, care atrage un public bine definit, cu obiectivul de a genera actiuni monetizabile din partea acestuia.
Cuvantul-cheie aici este „valoros”. Prezenta lui schimba aceasta definitie dintr-una care ar putea descrie aproape orice forma de publicitate sau marketing. O bucata de continut ar putea face parte dintr-o campanie de marketing de continut daca oamenii o cauta si vor sa o consume, mai degraba decat sa o evite.
De ce sa faci content marketing?
- 70% din audienta generala și 80% dintre factorii de decizie preferă să afle informații despre companii cu ajutorul conținutului și nu al publicității plătite.
- Content marketingul costă cu 62% mai putin decât marketingul tradițional și generează de trei mai multe leaduri.
- Companiile care folosesc content marketing raportează rate de conversie de șase ori mai mari decât companiile care nu îl folosesc.
- Video marketingul este vedeta sezonului. 79% dintre consumatori raportează preferință pentru video în loc de text.
Diverse tipuri de continut.
In functie de nevoi.
-
Marketingul prin conținut este construit pe nevoile consumatorilor tăi indiferent de stadiul de achiziție în care se află aceștia.
-
În funcție de acestea, construim strategiile de marketing prin continut iar solutiile noastre iti trec potentialii clienti în urmatorul stadiu.
AWARENESS
Daca tintesti sa atragi atentia, atunci tacticile potrivite sunt:
- articolele pe blog;
- postari social media;
- landing page-uri & white-papers;
- continut de tip how-to;
CONSIDERATION
Dacă tintesti consideratia, atunci tacticile potrivite sunt:
- newsletterele;
- webinariile;
- articolele de tip listicles;
- landing page-uri de campanie;
DECISION
Daca tintesti sa atragi atentia, atunci tacticile potrivite sunt:
- continut de site & studii de caz;
- demo-urile;
- promotiile.
- video-uri explicative;
Continut menit sa rankeze in Google
Promovam continutul.
Crestem reach-ul.
Un studiu ahrefs releva ca 90.88% din continut nu atrage deloc trafic din Google. Principalul motiv este ca acesta nu este promovat corect. 55.24% din acesta nu are nici macar un link trimis catre el. Noi ne asiguram ca o sa faci parte din procentajul de 5% care atrage trafic si conversii.
90,88% of all pages don’t get any traffic from Google search.” – from @Ahrefs study of 1 BILLION web pages by @timsoulo https://t.co/byX2OyKnx4
— Mark Traphagen (@marktraphagen) May 31, 2018
Beneficii content marketing
- atragi clienti noi cu costuri mult mai reduse;
- iti ajuta brandul sa fie mai cunoscut, in mod organic;
- te ajuta pe tine sa te pozitionezi ca expert in domeniu;
- construiesti relatii valoroase & pe termen lung;
- imbunatatesti strategia de PR;
- ajuti clientii sa fie informatii despre actiunile brandului tau;
- esti mai putin susceptibil crizelor de imagine;
BRANDURI DIN PORTOFOLIU
Au incredere in noi.
Povesti de succes










DACA VREI SA AFLI
Mai multe despre
content marketing
Cand a aparut content marketing-ul?
Content marketingul s-a nascut odata cu arta rupestra a oamenilor preistorici. Mancare, unelte, planurile de vanatoare, constelatii – toate scrijelite cu scopul in pesteri sau in colb, cu scopul de a genera un fel de troc, de schimb, in jocul supravieturii. Continutul a schimbat fata „afacerilor” dintotdeauna.
Desi termenul”content marketing” a fost pentru prima data folosit de John Oppedhal, in 1996, momentul de aparitie istorica a CM este anul 1885. Compania americana „John Deerie” scoate revista „The Furrow” cu scopul de a oferi informatii pretioase fermierilor in ceea ce priveste cresterea profitabilitatii muncii lor. Ancorarea in nevoile consumatorilor sai si oferirea de informatii utile acestora, indiferent daca vor cumpara imediat sau nu produsele John Deerie, o face primul demers recunoscut de content marketing.
Mult mai tarziu, un episod la fel de faimos, este aparitia iconicului Ghid Michelin, publicat pentru prima data in 1900 de compania producatoare de cauciucuri, Michelin, si conceput pentru a-si ajuta soferii isi intretina masinile, sa gaseasca cazare decenta si sa manance bine in timpul calatoriilr prin Franta. In timp, Ghidul a evoluat, prin prisma continuitatii si a utilitatii, in institutia recomandarilor si a calitatii, acordand faimoasele „stele Michelin”.
Agentie de content marketing sau om intern dedicat?
In content marketing poate cel mai important aspect este sa iti definesti foarte clar obiectivele. In functie de acestea si de concurenta poti decide daca mentii content marketingul in-house ori externalizezi acest serviciu.
Un avantaj al unui om intern este acela ca singurul sau focus este proiectul companiei tale dar acesta poate fi contracarat usor cu KPIs si obiective bine puse la punct de tine impreuna cu agentia ta de content marketing.
O agentie specializata iti poate oferi, la preturi corecte, accesul la tooluri, la cunostinte si la o retea de publihseri pe care tu poate ca nu le ai sau ti-ar lua foarte mult timp sa le creezi. In aceeasi masura, pe termen lung, din perspectiva raportului cost-risc, o agentie e o optiune mai sigura si mai stabila mai ales in conditiile in care va puteti separa drumurile foarte usor daca nu sunteti aliniati la obiective si mod de lucru.
Traficul din content marketing are o rata de conversie mai mica?
Daca te uiti strict in rapoartele de Google Analytics cu siguranta asa vei fi tentat sa crezi dar este partial adevarat. In primul rand scopul principal al marketingului de continut este sa generezi brand awareness si sa ajungi in fata unei audiente noi pe care in mod normal nu o puteai targeta. In al doilea rand poti insera in cadrul continutului tau de marketing call-to-action-uri catre produsele tale sau chiar snippet-uri de produs ca sa cresti rata de conversie.
Investiția resurselor tale (adica, timp și bani) in marketingul de continut iti va reduce costurile, in timp ce va genera simultan pana la 3 ori mai multe avantajele fata de cele pe care le-ai obtinut cu publicitate traditionala iar ratele de conversie ale celor care practica marketingul de continut sunt, de fapt, de 6 ori mai mari decat ale celor care nu au trecut inca de aceasta parte a marketingului.
Pe termen lung, contentul genereaza cu 62% mai multe conversii decat orice alt tip de tactica de promovare. Iar 61% dintre audiente tind sa fie influentate pozitiv in procesul de achizitie continut si nu de vanzarile directe.
Cat costa o campanie de content marketing?
Costul real al unei campanii de content marketing este influentat de marimea businessului tau, de obiective, de industria in care activezi si de resursele de care dispui si pe care vrei sa le mobilizezi.
O campanie tipica de content marketing care are drept obiectiv impactarea pozitiva a businessului tau va avea drept obiective tipice cresterea traficului organic, imbunatatirea rankingului pe cuvinte cheie si mobilizarea audientelor pe care in mod normal nu le-ar atinge. In 2019, o companie de dimensiuni medii, in Romania, cu ambitii de crestere, aloca intre 650 si 2700 de euro.
Desigur, content marketingul presupune solutii customizate in functie de problema cu care te confrunti, asa ca, in functie de abordare, bugetele pot varia in sus sau in jos. Preturile variaza de la agentie la agentie sau de la creator de continut la creator de continut. In cele din urma, desi costurile sunt importante, content marketingul e contruit in jurul calitatii continutului si capacitatii agentiei de a strategiza cat mai creativ pornind de la expertiza ta.
Diferentele de pret sunt date, de cele mai multe ori, in maniera de creare a continutului, in reteaua de promovare a lui, in metodologia folosita de agentia respectiva (cu ce fel de tooluri lucreaza), in tipul de continut – adica, intr-un cuvant, in calitatea continutului tau.
Pentru ce industrii puteti crea continut de marketing?
Pentru orice industrie in care vinzi si cumperi. Cu cat mai non-sexy e industria din care faci parte, e posibil, cu atat mai mult, ca intrebarile si nevoile audientelor tale sa fie mai complexe si sa aiba nevoie de extra-explicatii. Adica…de content.
Statisticile spun ca aproximativ 93% dintre oamenii de marketing au migrat deja catre marketingul de continut pentru ca este mult mai usor sa comunici cu audientele tale oferinf informatii utile decat cerand, in mod expres, sa fii cumparat. Astfel, incepi sa le castigi increderea. Un exemplu clasic, in acest sens, este Amazon. Amazon a castigat increderea noastra si, de aceea, tindem sa cumparm direct de pe Amazon un produs, desi, la fel de bine, l-am putea probabil comanda si de propriul lor site.
Continutul poate fi creat pentru orice industrie dar, traditional, cele mai permisive sunt sanatatea, restaurantele, designul de interior – amenajarile interioare, eCommerce-ul si imobiliarele.
In cat timp se vad rezultatele unei campanii?
Marketingul de continut nu presupune actiune pe termen scurt. O strategie buna se vede de a doua zi ca aduce rezultate insa beneficiile le vezi cu adevarat dupa 3-6 luni dar sunt de lunga durata. Desigur, ideea nu e sa continui la nesfarsit sa creezi continut ci, sa creezi continut si sa monitorizezi ce se intampla cu acesta. De aceea, pentru a avea rezultate e vital sa setezi obiective clare. O campanie de content marketing masoara engagementul, conversiile si linkurile. Daca in formularea obiectivelor tale ai termenii vanzari sau trafic, atunci focusul tau trebuie sa fie pe o campanie de performance, care functioneaza pe termen mai scurt si care te fac sa te concentrezi mai degraba pe vanzarea hard decat pe dezvoltarea de continut util.
In functie de obiective, o campanie de content marketing poate fi masurata dupa cantitatea de continut pe care o creezi si, desigur, dupa felul in care „iti intoarce” investitia.
Studiile HubSpot spun ca dupa ce ai trecut de 400 de articole de blog, traficul acestora se dubleaza iar leadurile generate sunt de trei ori mai numeroase decat cele generate de companiile al caror blog are sub 100 de articole.
ARTICOLE DESPRE
Content marketing pe blog
Ne place sa impartasim tot ce invatam asa ca daca esti pasionat de content marketing te invitam sa inveti mai multe de pe blogul nostru.
LASA-NE SA TE AJUTAM