Scroll to top

Canibalizare

Canibalizare

„Keyboard cannibalisation” se referă la o situație în care două sau mai multe pagini de pe același site concurează între ele pentru aceleași cuvinte cheie. Aceasta înseamnă că paginile încearcă să se poziționeze în ranking pentru același set de cuvinte cheie. Fenomenul de canibalizare poate avea consecințe negative asupra ranking-ului și traficului unui site. Atunci când paginile din cadrul aceluiași site concurează între ele pentru aceleași cuvinte cheie, acestea se pot „canibaliza” reciproc, concurând pentru același public țintă și diminuând șansele de a avea ranking în primele rezultate. Pentru a evita canibalizarea între două pagini, este important să se efectueze o analiză atentă a cuvintelor cheie și a paginilor cu care răspund. Eventuale probleme se corectează folosind marcajul canonical.

Organic Agency iunie 1, 2023

Conținut Duplicat

Conținutul duplicat este un conținut identic, sau aproape identic, regăsit în mai multe locuri. Poate fi ori pe același domeniu web, ori pe alt site. Conținutul duplicat aproape identic face referire la paginile cu diferențe minime între ele sau identice. Conținutul duplicat poate fi generat manual sau automat de platforma CMS.

Organic Agency iunie 1, 2023

Keyword Stuffing

Ce este Keyword Stuffing? “Keyword stuffing” se referă la practica folosirii excesive și nenaturale a unui anumit cuvânt cheie într-un text sau…

Organic Agency iunie 2, 2023

Penalizare Google

O penalizare Google este o metodă prin care Google pedepsește website-urile care încalcă regulile instituite de motorul de căutare pentru webmasters. Aceste penalizări pot fi de două tipuri: manuale și algoritmice. Ele pot avea ca rezultat scăderea în ranking sau ștergerea completă a website-ului sau paginii din rezultatele căutărilor.

Organic Agency iunie 2, 2023