Scroll to top

Heading-uri (header tags)

Heading-uri (header tags)

Header tags, cunoscute și sub numele de tag-uri de antet, sunt elemente HTML utilizate pentru a defini diferite niveluri de antet sau titluri într-un document web. Aceste tag-uri sunt numerotate de la H1 până la H6, unde H1 este considerat cel mai important antet, iar H6 este cel mai puțin important.

Organic Agency iunie 2, 2023

Marcaj H1

Un tag H1 (sau „heading 1”) este un element HTML utilizat pentru a defini un titlu principal sau un antet de pe o pagină web. Tag-ul H1 este considerat a fi cel mai important dintre toate tag-urile de antet (H1-H6), deoarece indică subiectul principal sau titlul principal al unei pagini web.

În general, se recomandă ca fiecare pagină web să aibă un singur element H1, care să reflecte conținutul și subiectul principal al paginii respective. Utilizarea tag-urilor H2, H3 și așa mai departe se face pentru subtitluri și antete de niveluri inferioare, în ordinea importanței lor.

Organic Agency iunie 1, 2023

META Descriere

O meta descriere (sau „meta description”) este un element HTML care furnizează un rezumat concis al conținutului unei pagini web. Această descriere este adăugată în secțiunea codului HTML și este destinată să ofere o prezentare succintă a paginii pentru motoarele de căutare și utilizatori. Deși meta descrierea în sine nu mai este un factor direct de ranking în motoarele de căutare, acesta poate influența rata de clickuri (click through rate – CTR) și comportamentul utilizatorilor. O meta descriere bine formulată și atrăgătoare poate crește șansele ca utilizatorii să acceseze pagina, ceea ce poate avea un impact indirect asupra poziției în rezultatele căutării.

Organic Agency iunie 1, 2023
SEO On-Page

SEO On-Page

Ce este SEO On-Page?

SEO-ul On-Page se referă la optimizarea paginilor website-ului pentru a crește ranking-ul și traficul de pe site prin intermediul motoarelor de căutare.  Acest concept se referă, în termeni simpli, la adaptarea conținutului și elementelor de pe o pagină web pentru a urca site-ul în rezultatele căutării web.  Elementele pot fi titlul paginii, meta descrierea, imaginile sau cuvintele cheie.  Această acțiune se raportează strict la elementele vizibile de pe website, de unde și denumirea de On-Page. 

Organic Agency iunie 1, 2023

Slug URL

Un URL slug este o porțiune de text care face parte dintr-un URL și identifică un conținut specific sau o pagină de pe un site web. Slug-ul este de obicei o versiune simplificată și ușor de citit a titlului sau subiectului paginii respective.
Slug-urile sunt utilizate pentru a crea URL-uri convenabile pentru motoarele de căutare și utilizatori. De exemplu, pentru un articol cu titlul „Cele mai bune destinații de călătorie în Europa”, slug-ul ar putea fi “cele-mai-bune-destinatii-de-calatorie-in-europa”.

Organic Agency iunie 2, 2023

Title Tag

Un title tag este un element HTML care furnizează un titlu sau o descriere succintă a unei pagini web. Acesta este o parte integrantă a codului sursă al unei pagini și apare în bara de titlu a browserului web atunci când pagina respectivă este deschisă. De asemenea, title tag-ul este afișat ca un link în rezultatele motorului de căutare.

Organic Agency iunie 1, 2023