Scroll to top

Ancoră (Anchor text)

Ancoră (Anchor text)

Un text de tip ancoră face referire la un text pe care utilizatorul poate da click, de obicei fiind colorat albastru sau subliniat. Acesta este găsit în conținutul unui articol online și, dacă este clickuit, va redirecționa utilizatorul spre altă pagină sau document. Textul trebuie să ofere context pentru pagina către care duce link-ul, ca utilizatorii să poată găsi exact ceea ce caută. Textul de tip ancoră este un element foarte important pentru SEO. Acestea oferă motoarelor de căutare și algoritmilor lor informații despre pagina la care duce link-ul respectiv, și face asocierea între conținutul paginii și diferite cuvinte cheie. Ca și rezultat, ranking-ul website-ului pentru acele cuvinte cheie se poate îmbunătăți considerabil.

Organic Agency iunie 1, 2023

Backlink-uri

Backlinks sunt hyperlinkuri de la o pagină sau un website către altul. Orice link extern care duce spre pagina dvs. se numește backlink. Textul ancoră și cantitatea backlinkurilor sunt doar câțiva factori extrem de importanți pentru ranking și trafic organic. Pentru SEO, backlinks sunt printre cele mai importante criterii pentru a obține un ranking bun. Când o anumită pagină sau website are mai multe backlinks, indică motoarelor de căutare că este un rezultat relevant pentru căutarea acelor cuvinte cheie.

Organic Agency iunie 1, 2023

Domain Rating (DR)

Ratingul domeniului se măsoară pe o scară de la 1-100, și acesta cât de autoritar este profilul de backlink-uri ale unui website. Calculul indicatorului domain rating de la Ahrefs se bazează pe un algoritm care evaluează puterea unui domeniu în funcție de link-urile primite de la alte site-uri web. Mai precis, Ahrefs analizează numărul de link-uri care vin către un domeniu și calitatea acestora pentru a determina cât de puternic este acel domeniu.

Organic Agency iunie 1, 2023

Link Dofollow

Un link dofollow este acel link de pe un website care duce către altul, indicând motoarelor de căutare să “urmărească” pagina, totodată influențând ranking-ul site-ului către care duce link-ul. Link-urile dofollow sunt un factor esențial pentru o strategie SEO reușită, deoarece transferă autoritate de la site-ul care trimite link-ul catre cel care primește și îmbunătățesc considerabil ranking-ul și traficul organic.

Organic Agency iunie 1, 2023

Profil de link-uri

Un profil al link-urilor este ansamblul tuturor backlink-urilor deținute de un website. Acest profil ia în considerare mai mulți factori ai link-urilor precum diversitatea, calitatea, cantitatea sau autoritatea. De exemplu, profilul este unul puternic dacă backlink-urile site-ului dvs. provin de la alte website-uri care au ranking bun, notorietate și trafic organic mare. Un link este considerat cu atât mai prețios dacă site-ul de pe care este trimis este din aceeași nișă ca și site-ul dvs.

Organic Agency iunie 1, 2023

SEO Off-Page

Conceptul de SEO Off-Page se referă la optimizările, ajustările și schimbările pe care le puteți face în afara website-ului cu scopul de a-i îmbunătăți ranking-ul și vizibilitatea pe motoarele de căutare. Spre deosebire de SEO On-Page care vă oferă control complet asupra conținutului și paginii web în sine, SEO Off-Page permite doar influențarea anumitor factori care nu sunt prezenți pe site-ul propriu-zis. Acești factori pot fi backlinks, sau menționarea brandului pe alte pagini sau pe rețele de social media.

Organic Agency iunie 1, 2023