Scroll to top

Volum de căutări

Ce este volumul căutărilor?

Conceptul de volum al căutărilor face referire la numărul de câte ori caută utilizatorii o anumită expresie într-o lună. Volumul de căutări reprezintă de fapt media lunară a volumului anual de căutări. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți o expresie cu o sezonalitate foarte mare, cum ar fi „cadouri Crăciun”, trebuie să știți că volumul lunar poate fi aproape de 0 în majoritatea lunilor și poate fii extrem de mare într-o anumită lună, cum ar fi Decembrie.

Această unitate de măsură este foarte importantă în SEO, fiind o resursă de bază pe care vă puteți clădi o strategie mai eficientă. Vă puteți folosi de Google Keyword Planner, însă aveți în vedere că acest program grupează cuvinte sau expresii cu înțeles asemănător și indică volumul căutărilor pentru toate cuvintele din grupa respectivă. De asemenea, Google Keyword Planner arată aceste date ca și valoare medie anuală.

De ce este volumul căutărilor important?

Cu ajutorul acestor cifre, puteți concepe o strategie în cunoștință de cauză. Se pot extrage informații legate de eficiența și performanța cuvintelor cheie, dar și estimări ale traficului website-ului dvs. Luați în considerare faptul că volumul căutărilor nu este un criteriu pe care să vă puteți baza ca și informație de sine-stătătoare, întrucât poate să nu fie mereu precis sau corelat cu alte date și informații importante.

Related posts