Scroll to top

Trafic Organic

Ce este traficul organic?

Traficul organic este traficul rezultat din accesarea rezultatelor organice ale motoarelor de căutare. Rezultatele organice sunt primele site-uri afișate în Google după cele marcate ca reclame plătite (Ads). O mare parte din utilizatorii Google ignoră reclamele și accesează direct rezultatele organice fiind conștienți că ele sunt afișate în prima pagină Google în urma unui algoritm foarte strict al motorului de căutare care validează astfel conținutul și serviciile oferite de site-urile respective.

Cea mai bună modalitate de a urmări evoluția traficului organic al site-ului tău este analiza unei unelte gratuite puse la dispoziție de Google, denumită generic Google Search Console.

Traficul organic este realizat doar prin algoritmii motoarelor de căutare, care se folosesc de cuvinte sau fraze cheie relevante pentru conținutul paginii. Exact din aceste motive, traficul organic este esențial pentru orice website, întrucât metodele plătite nu constituie soluții de lungă durată, și nici nu asigură accesări constante ale site-ului.

Traficul organic stă la baza succesului oricărui site, iar un ranking mai bun pe motoarele de căutare înseamnă automat vizibilitate crescută și care genereazsă mai multe accesări gratis.

Metodele organice de generare a traficului sunt mult mai benefice pe termen lung, datorită faptului că pentru mijloacele plătite, investiția este una continuă, iar atunci când este oprită, dispar și beneficiile câștigate de pe urma sa.

Related posts