Scroll to top

Slug URL

Ce este un slug URL?

Un URL slug este o porțiune de text care face parte dintr-un URL și identifică un conținut specific sau o pagină de pe un site web. Slug-ul este de obicei o versiune simplificată și ușor de citit a titlului sau subiectului paginii respective.

Slug-urile sunt utilizate pentru a crea URL-uri convenabile pentru motoarele de căutare și utilizatori. De exemplu, pentru un articol cu titlul „Cele mai bune destinații de călătorie în Europa”, slug-ul ar putea fi “cele-mai-bune-destinatii-de-calatorie-in-europa”.

Slug-urile sunt adesea generate automat în funcție de titlul paginii sau a altor detalii relevante, dar pot fi și personalizate manual. Este important ca slug-urile să se mențină concise, relevante și ușor de citit pentru a oferi o experiență plăcută utilizatorilor și pentru a optimiza aspectele legate de SEO.

Utilizarea slug-urilor optimizate și prietenoase cu motoarele de căutare și utilizatori poate contribui la îmbunătățirea ranking-ului în rezultatele căutărilor, creșterea traficului organic și oferirea unei experiențe de navigare mai plăcute pentru utilizatori.

Related posts