Scroll to top

META Descriere

Ce este o Meta Descriere?

O meta descriere (sau „meta description”) este un element HTML care furnizează un rezumat concis al conținutului unei pagini web. Această descriere este adăugată în secțiunea codului HTML și este destinată să ofere o prezentare succintă a paginii pentru motoarele de căutare și utilizatori.

De obicei, meta descrierea este afișată în rezultatele căutării într-un motor de căutare, sub titlul paginii și URL-ul său. Scopul meta descrierii este de a furniza un rezumat atrăgător și relevant al conținutului paginii, cu scopul de a atrage utilizatorii să acceseze pagina respectivă.

Deși meta descrierea în sine nu mai este un factor direct de ranking în motoarele de căutare, acesta poate influența rata de clickuri (click through rate – CTR) și comportamentul utilizatorilor. O meta descriere bine formulată și atrăgătoare poate crește șansele ca utilizatorii să acceseze pagina, ceea ce poate avea un impact indirect asupra poziției în rezultatele căutării.

Este recomandat ca meta descrierea să fie scurtă (în general, între 50 și 160 de caractere) și să ofere un rezumat convingător și relevant al conținutului paginii.

Related posts