Scroll to top

Marcaj H1

Ce este un Tag H1?

Un tag H1 (sau „heading 1”) este un element HTML utilizat pentru a defini un titlu principal sau un antet de pe o pagină web. Tag-ul H1 este considerat a fi cel mai important dintre toate tag-urile de antet (H1-H6), deoarece indică subiectul principal sau titlul principal al unei pagini web. Marcajul H1 este vizibil în pagina și este de obicei primul element vizibil după meniu.

În general, se recomandă ca fiecare pagină web să aibă un singur element H1, care să reflecte conținutul și subiectul principal al paginii respective. Utilizarea tag-urilor H2, H3 și așa mai departe se face pentru subtitluri și antete de niveluri inferioare, în ordinea importanței lor.

De ce este important un Tag H1?

În esență, tag-ul are rolul de a forma o primă impresie utilizatorilor, dar și de a ajuta motoarele să înțeleagă conținutul paginii.

În SEO, nu este suficientă utilizarea corectă a tag-ului H1 pentru a obține un ranking mai bun în motoarele de căutare. Există și alți factori importanți, cum ar fi conținutul de calitate, relevanța, optimizarea pentru cuvinte cheie, experiența utilizatorului și altele. Tag-ul H1 este totuși unul dintre elementele principale care contribuie la o strategie de optimizare reușită a unei pagini web.

Related posts