Scroll to top

Marcaj Canonical

Ce este un tag canonic?

Un tag canonic este un element HTML utilizat pentru a indica motoarelor de căutare versiunea preferată sau originală a unei pagini web atunci când există conținut similar sau duplicat pe mai multe URL-uri. Acest tag ajută la evitarea problemelor de conținut duplicat și oferă o indicație clară despre pagina pe care doriți ca motoarele de căutare să o indexeze și să o plaseze în ranking.

Atunci când o pagină web are mai multe variante sau URL-uri similare, se poate crea o situație în care motoarele de căutare întâmpină dificultăți în a determina care versiune a paginii trebuie să fie indexată și afișată în rezultatele căutării. Acest lucru poate afecta vizibilitatea și ranking-ul paginilor respective.

Prin adăugarea unui tag canonic în antetul paginii web, puteți specifica URL-ul preferat sau original al paginii respective. Acest tag le spune motoarelor de căutare că versiunea specificată este cea preferată pentru indexare și ranking în rezultatele căutării. Astfel, se pot preveni penalizările pentru conținut duplicat și vă puteți asigura că paginile dvs. sunt indexate corect în funcție de conținutul original.

Related posts