Scroll to top

Keyword Stuffing

Ce este Keyword Stuffing?

“Keyword stuffing” se referă la practica folosirii excesive și nenaturale a unui anumit cuvânt cheie într-un text sau pagină web, în încercarea de a manipula ranking-ul în motoarele de căutare. În trecut, această tactică era utilizată pentru a crește vizibilitatea unei pagini web, dar în prezent este considerată o practică neetică și penalizată de motoarele de căutare, inclusiv de Google.

Keyword stuffing poate lua forma includerii repetate și nejustificate a cuvintelor cheie într-un text, adăugarea lor în mod excesiv în meta tagurile paginii sau crearea de liste lungi de cuvinte cheie invizibile (prin setarea culorii textului la aceeași culoare cu fundalul paginii) în încercarea de a manipula ranking-ul.

Această practică este considerată a fi spam și nu oferă o experiență bună utilizatorilor. Motoarele de căutare depun eforturi pentru a identifica și penaliza astfel de tactici de manipulare. Keyword stuffing poate duce la o scădere a ranking-ului paginii în rezultate sau chiar la excluderea acesteia din indexul motoarelor de căutare.

Pentru a evita keyword stuffing, este importantă producerea unui conținut de calitate și utilizarea cuvinte cheie într-un mod natural și relevant pentru subiectul paginii.

Related posts