Scroll to top

Domain Rating (DR)

Ce este Ratingul Domeniului?

Ratingul domeniului se măsoară pe o scară de la 1-100, și acesta cât de autoritar este profilul de backlink-uri ale unui website. Cu cât DR este mai mare, cu atât mai autoritar este perceput site-ul dvs. în ochii motoarelor de căutare. De asemenea, pe măsură ce rating-ul devine mai mare, va fi din ce în ce mai greu de crescut, fiind mult mai dificil să avanseze peste un anumit punct. Această unitate de măsură este aplicabilă pentru întregul website, nu doar o pagină sau o postare.

Calculul indicatorului domain rating de la Ahrefs se bazează pe un algoritm care evaluează puterea unui domeniu în funcție de link-urile primite de la alte site-uri web. Mai precis, Ahrefs analizează numărul de link-uri care vin către un domeniu și calitatea acestora pentru a determina cât de puternic este acel domeniu.

Termenul de „domain rating” este oferit de instrumentul ahrefs.com, dar există și alți indicatori similari, precum „Domain Authority” de la moz.com. Deși diferă între ei, acești indicatori au același scop. Recomandarea noastră este să luați ca referință maximă valoarea domain ratingului site-urilor cele mai puternice din țară și clasificați potențialele site-uri de unde doriți link-uri în funcție de raportul față de valoarea site-urilor de referință.

De ce este important Ratingul Domeniului?

Ratingul domeniului poate fi folosit ca și parte a strategiilor SEO Off-page pentru a optimiza bugetul de linkbuilding deoarece se vor folosi doar site-uri care au autoritate. Astfel, puteți avea o idee clară legată de site-urile pe care să plasați link-uri către site și cele pe care nu.

Related posts