Scroll to top

Date structurate

Ce sunt datele structurate?

Structured data (date structurate) se referă la o formă de organizare și marcare specială a datelor pe paginile web, utilizând un set de standarde și formate predefinite. Aceste date structurate permit motoarelor de căutare să înțeleagă mai bine conținutul și contextul unei pagini web și să afișeze informații relevante și structurate în rezultatele căutărilor.

Prin adăugarea de marcaje (mark-up) speciale în codul HTML al unei pagini, informațiile cheie sunt identificate și clasificate într-un mod structurat. Acest lucru ajută motoarele de căutare să interpreteze în mod precis informațiile despre o afacere, produs, eveniment, recenzie și multe altele. Exemple de marcaje comune includ date despre numele unei companii, adresa, numărul de telefon, ratingul produsului, prețul, orele de funcționare și așa mai departe.

Pentru a implementa datele structurate, este necesar să se utilizeze formate specifice, cum ar fi JSON-LD, Microdata sau RDFa, și să se respecte standardele și ghidurile specifice. Există instrumente și unelte ce ajută la crearea și validarea markup-ului structurat pentru paginile web.

Related posts