Scroll to top

Core Web Vitals

Ce sunt Core Web Vitals?

Core Web Vitals sunt un ansamblu de unități de măsură a performanței care evaluează experiența utilizatorilor pe paginile web. Acestea includ următoarele trei elemente: LCP (largest contentful paint), adică timpul de încărcare, FID (first input delay), adică interactivitatea, și CLS (cumulative layout shift), adică stabilitatea vizuală.

De ce sunt Core Web Vitals importante?

Aceste semnale ale experienței pe o pagină web sunt folosite de către Google pentru sistemul de ranking. În esență, acești factori determină într-o oarecare măsură poziția în rankings a site-ului web.

Alți factori de acest tip sunt optimizarea pentru pentru smartphones, securitatea conexiunii și absența interstițialelor care acoperă conținutul paginii, creând astfel o experiență frustrantă și neplăcută pentru utilizatori.

Potrivit Google, valorile ideale ale Core Web Vitals pentru a oferi o experiență bună utilizatorilor unei pagini sunt următoarele: pentru LCP, timpul de încărcare, mai puțin de 2.5 secunde, pentru FID mai puțin de 100 de milisecunde, iar pentru CLS mai puțin de 0.1 secunde.

Related posts