Scroll to top

Canibalizare

Ce este Keyword Cannibalisation?

„Keyboard cannibalisation” se referă la o situație în care două sau mai multe pagini de pe același site concurează între ele pentru aceleași cuvinte cheie. Aceasta înseamnă că paginile încearcă să se poziționeze în ranking pentru același set de cuvinte cheie.

Fenomenul de canibalizare poate avea consecințe negative asupra ranking-ului și traficului unui site. Atunci când paginile din cadrul aceluiași site concurează între ele pentru aceleași cuvinte cheie, acestea se pot „canibaliza” reciproc, concurând pentru același public țintă și diminuând șansele de a avea ranking în primele rezultate.

De ce este acest lucru problematic? Pe de o parte, „keyboard cannibalisation” poate crea confuzie pentru motoarele de căutare, care pot avea dificultăți în a determina care pagină este cea mai relevantă pentru un anumit cuvânt cheie. De asemenea, Google poate alege chiar să rankeze pagina mai puțin autoritară sau relevanța afectând astfel performanța site-ului în ranking.

Pentru a evita canibalizarea între două pagini, este important să se efectueze o analiză atentă a cuvintelor cheie și a paginilor cu care răspund. Eventuale probleme se corectează folosind marcajul canonical.

Related posts