Scroll to top

Atribut Noindex

Ce este un tag noindex?

Un noindex tag este o instrucțiune utilizată în codul unei pagini web pentru a indica motoarelor de căutare să nu indexeze sau să nu afișeze pagina respectivă în rezultatele căutării.

Noindex tag-ul este adăugat de obicei în secțiunea codului HTML al unei pagini și este specificat prin utilizarea tag-ului „robots” cu valoarea „noindex”.

Utilizarea noindex tag-ului este utilă dacă aveți pagini temporare sau în curs de dezvoltare pe care nu doriți să le afișați în rezultatele căutării, sau dacă aveți conținut duplicat pe mai multe pagini sau pagini care nu sunt relevante sau semnificative pentru motoarele de căutare.

Este important de menționat că utilizarea noindex tag-ului nu garantează că motoarele de căutare nu vor indexa sau afișa pagina respectivă în rezultatele căutării. Cu toate acestea, majoritatea motoarelor de căutare, inclusiv Google, respectă instrucțiunile și vor evita indexarea și afișarea paginii.

Este recomandat să utilizați noindex tag-ul cu atenție și să vă asigurați că îl aplicați în situațiile potrivite, pentru a controla modul în care motoarele de căutare interpretează și indexează paginile dvs.

Related posts