Scroll to top

Ancoră (Anchor text)

Ce este un text ancoră?

Un text de tip ancoră face referire la un text pe care utilizatorul poate da click, de obicei fiind colorat albastru sau subliniat. Acesta este găsit în conținutul unui articol online și, dacă este clickuit, va redirecționa utilizatorul spre altă pagină sau document. Textul trebuie să ofere context pentru pagina către care duce link-ul, ca utilizatorii să poată găsi exact ceea ce caută.

De ce este textul ancoră important?

Textul de tip ancoră este un element foarte important pentru SEO. Acestea oferă motoarelor de căutare și algoritmilor lor informații despre pagina la care duce link-ul respectiv, și face asocierea între conținutul paginii și diferite cuvinte cheie. Ca și rezultat, ranking-ul website-ului pentru acele cuvinte cheie se poate îmbunătăți considerabil.

Atunci când scrieți un text de tip ancoră, asigurați-vă că oferiți utilizatorului informația exactă legată de conținutul paginii spre care duce link-ul. Scopul este ca textul albastru să descrie exact destinația link-ului, fără ca utilizatorul să fie nevoit să citească o frază întreagă pentru a-i oferi context sau informații despre pagina la care duce acel link.

Related posts